"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. november 20., kedd

Hamarosan... Összetört Glóriák I. rész

Édesek vagytok... olyan sok levelet kaptam az elmúlt órákban tőletek, amelyekben azt kérdezitek, milyen a könyvborító, miről szól a regény, hány oldalas, hol lehet kapni és egyebek. Mivel még 3 napot várnunk kell a nyomdára és a honlapra, arra gondoltam, néhány apró részletet megosztok veletek, mintegy előzetesként, aztán "élő adásban" közvetítem a továbbiakban az eseményeket, jó? 


Ezúttal is köszönöm az e-maileket és a kedvességeteket, amellyel életem első regénye iránt viseltettek, nagyon jó érzés ez nekem, és roppant megtisztelő, hiszen még nem is olvastátok, és máris szeretitek a történetemet. S hogy miről mesélek benne? Nos, megsúgok egy titkot: nem én mesélek, hanem a főhősöm, Sophiel. 
Ez a vágójeles borító. A valóságban nem csillagok lesznek a lány
hajában, hanem arany fólia
A történetről...

Sophiel fiatal angyal lány (őt láthatjátok a könyv borítóján), aki glóriáját és szárnyait maga mögött hagyva, több száz angyaltársával egyetemben alászáll a Földre, hogy teljesítse a küldetését. Mindannyian az elveszett lelkeket keresik, amelyek századok óta nem térnek haza, a túlvilágra... ám senki sem tudja, hogy, hol tűnnek el, és mi akadályozza őket a "megboldogulásban".
Sophiel tele van hittel és bátorsággal, amikor serege összecsap a Földet uraló Sötét Angyalokkal, és nem is sejti, hogy váratlanul milyen sok emberi érzés tör majd rá: megtapasztalja ugyanis a fájdalom érzését, és pillanatok alatt megismeri a félelmet, akárcsak a hideget, a sötétséget, az esőt és a kétségbeesést. Megannyi emberi tulajdonságot, amelyek talán számunkra hétköznapinak tűnnek, egy angyalnak azonban mind ismeretlenek.
A lány rögtön, az első összecsapás alkalmával az ellenség leghatalmasabb vezérével kerül szembe, aki sajátos nézeteket vall a jó és rossz fogalmáról. Elijah, a Sötét Angyal a halandók szemében az "ostoros igazságosztó",
akinek nyolcágú, fehéren izzó, nagy lánggal égő korbácsát az akarata irányítja, és aki nem az irgalmasságáról és az együttérzéséről híres, pláne, ha lázadókról van szó.
Talán a Sors játéka, hogy találkoznak, talán eleve így volt elrendelve? A választ senki sem tudja, ám egy biztos: a lány idelent egyre emberibbé válik, ahogy barátokra lel, és a szívét megérinti a nem véletlenül szentnek nevezett szerelem, amely alapjaiban rengeti meg Sophiel hitét és világnézetét. De lehet-e bűn a szerelem? Ki dönti el, hogy mi a jó és mi a helytelen?
Sophiel kalandos útja során bepillantást nyerhetünk a Mennyek országába, és megismerhetjük az ott élő angyalokat, de látogatást tehetünk az Erdőlakók varázslatos mesevilágába is. A fák tetején, kerek házacskákban élő manók a lányhoz hasonlóan halhatatlanok, akárcsak a velük együtt élő, virágokban lakó parányi tündérek, a rengeteg őrzői. Nem titok, hogy e bájos és legendásan udvarias lényekben a szőke angyal igazi barátokra lel, akik ettől kezdve az élete részévé válnak, akárcsak égi társai.
A történet folyamatos lüktetése gondoskodik arról, hogy az Olvasó egy percig se unatkozzon: látomások, idegen entitások, misztikus helyek, szerelem, ármány, gyász, kosztümös bálok, és vérfürdők gondoskodnak arról, hogy aki egyszer a kezébe vette a könyvet, kíváncsi legyen minden oldal után, vajon mi történt a benne élő szereplőkkel? 

Záró gondolatként azt mondhatnám, hogy az Összetört Glóriák című sorozatom első része nem is regény, sokkal inkább egy film, amit Te is látni fogsz a sorok között, ha olvasni kezded... 


Külön érdekessége a történetnek, hogy időközben elkészült a 2. kötet
, amelyben ismét a szerelem és a hit a központi téma, ám megismerhetjük az egyes szereplők múltját is: visszautazhatunk az ókori perzsa birodalomba Cyrus király udvarába csakúgy, mint a normannok varázslatos földjére, ahol a gazdag kultúrával és erős istenhittel megáldott vikingek éltek, és részesei lehetünk Sophiel második küldetésének is, amelyről hamarosan részletesen is beszámolok nektek! :-)
(A második köteten jelenleg az utómunkák zajlanak, a várható megjelenésének dátuma: 2013. febr. 1. )

Remélem, mindenkit sikerült felcsigáznom, és velünk örültök az első kötet megszületésének!

A Facebookon az imént készítettem egy írói oldalt, ahol a jövőben a regényekkel (mert sok lesz...:-)) kapcsolatos infókat, érdekességeket olvashatják az oda látogatók.
Facebook oldalam, A.O. Esther néven >>>


Hamarosan közzéteszem az új honlapom linkjét is!

Köszönöm az érdeklődést és a kedvességeteket!
Őszintén bízom benne, hogy a könyvem olvasása legalább akkora örömöt fog okozni Nektek, mint amekkorát nekem a megírása jelentett! Remélem, szeretni fogjátok Sophielt, sőt a Sötét Angyalokat is, és ha eddig nem hittetek az angyalok létezésében, előbb-utóbb hinni kezdtek...


Melegítő, télies, kolbászos zöldségleves

A hűvösebb napokon egyre több levest főzök. Némelyik - ha elég gazdag -, egytálételnek is elmegy, de nem is ez a legjobb bennük, hanem, hogy egyszerűek és százféleképpen variálhatók. Az alap mindig szalonna + kolbász + vöröshagyma (már innen jó, igaz?), és ehhez jöhet: burgonya, sárgarépa, kelbimbó, brokkoli, cukkini, zöldborsó, karfiol, káposzta - amit csak a szájunk íze diktál.


A sűrítést a legegyszerűbben készítem, mindössze krémsajtot teszek a levesekbe, amikor elkészültek, 2 literhez kb. 3 tömlős sajtot, és állítom, finomabb, mint lisztes habarással vagy rántással. Amikor pedig elkészült a leves, friss kaporral, petrezselyemmel szórom meg. Próbáljátok ki, sikeretek lesz vele!

Kolbászos zöldségleves

Hozzávalók: fél csomag bacon, 4 szál kolbász, 2 vöröshagyma, 6 sárgarépa, 2 burgonya, 1 csomag fagyasztott kelbimbó, 1 csomag fagyasztott zöldborsó, 2 liter víz, 4 házias pörkölt levesalap (a tartósítószermentes knorrból!), 3 tömlős boci sajt, pici só, a végén friss kapor felaprítva, őrölt bors
Elkészítés:
1.) A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, és egy fazékban zsírjára sütjük őket. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
2.) Rászórjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, és felöntjük 2 liter vízzel. Házias pörkölt levesalappal ízesítjük. Takaréklángon, fedő alatt főzni kezdjük, és amikor félig megpuhult a répa, belekeverjük a felkockázott burgonyát. Picit megsózzuk, borsozzuk.
3.) Amikor már a burgonya is majdnem puha, a levesbe öntjük a fagyos zöldborsót és a kelbimbót, és mindent puhára főzünk. Végül a levesbe keverjük a sajtkrémeket, és a végén megszórjuk egy csokor frissen aprított kaporral.


Ne haragudjatok, hogy ilyen sokára jelentkeztem, de végre az álmaim kapujába értem... :-) E hét pénteken jön ki a nyomdából az első regényem, ami a jövő héten kerül a boltokba, és közben a 2. kötet utómunkálatai folynak, mert, hogy az is készen van már... és közben írom a 3. részt. :-)
Szóval nem tétlenkedek és világgá sem mentem... szorgalmasan dolgoztam, csak épp nem a blogomon, de mindent szépen pótolni fogok (ezt szoktam mondani a fregolinak is, amikor a 3. napon felsír, hogy miért nem szedem már le róla a tiszta ruhákat? :-)).

Remélem, örömmel fogadjátok majd a könyvemmel kapcsolatos híreket, mert nagyon büszke vagyok rá, és mindazok munkájára, akik részt vettek a megvalósításában. Hamarosan mindenről beszámolok nektek! Köszönöm a türelmet és a megértéseteket! :-)

Ó, és hogy zene is legyen mára. Bruno Mars: Grenade
Itt kell megjegyeznem, hogy Oláh Gergő az X-Faktorban olyan szépen énekelte ezt a számot, hogy azóta szinte minden nap meghallgatom a youtube-on. Ő a kedvencünk az idei szériában - remélem, megnyeri a versenyt! (Őt csak azért nem tudom kitenni, mert az RTL Klub nem járul hozzá a youtube-os X-Faktor videók kihelyezéséhez.) Szóval: Hajrá Gergő, nagyon szurkolunk neked!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...